کلیک کنید و در آمد داشته باشید

۱۳۸۸ تیر ۱۵, دوشنبه

معترضان: دولت برآمده از تقلب نامشروع است

>

دويجه وله : در حالی که از شدت تظاهرات خیابانی کاسته شده است، سیاستمداران و روحانیان اصلاح‌طلب همچنان به اعتراضات خود علیه نتیجه انتخابات رئیس‌جمهوری ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری آسوشتیدپرس، علیرضا بهشتی، یکی از حامیان ارشد میرحسین موسوی و فرزند آیت‌الله بهشتی، دولت محمود احمدی‌نژاد را فاقد مشروعیت دانسته و از نمایندگان مجلس خواسته است که با اراده مردم همسویی داشته باشند.

به دنبال نامه‌ی گروهی از نمایندگان مجلس‌، که در آن خواستار محاکمه موسوی به جرم رهبری «اغتشاشات» شده بودند، علیرضا بهشتی گفت: «من مطمئن هستم، هیچ کدام از اتهاماتی (...) که در مجلس علیه موسوی طرح می‌کنند مبنای حقوقی ندارد. و این حرکت را بیشتر یک حرکت سیاسی برای فشار بر آقای موسوی تلقی می‌کنم.»

بهشتی خطاب به نمایندگان حامی احمدی‌نژاد، آنان را متهم می‌کند که خود از طریق انتخابات «مهندسی‌شده به مجلس راه یافته‌اند و بدین خاطر حساسیت لازم برای مخالفت با تقلب انتخاباتی را ندارند.

در حالی که روزنامه کیهان نیز در سرمقاله خود، موسوی و یاران وی را متهم به «خیانت و جنایت» کرده و خواهان برپایی دادگاه علنی برای موسوی و خاتمی شده است، بهشتی می‌نویسد: «مهم‌ترین موضوع، ‌آگاهی مردم نسبت به وضعیت موجود است. تمام دستگاه‌های تبلیغاتی که در دست دولت است، از جمله صدا وسیما، روزنامه‌ها، سایت‌ها وکسانی که در قالب نمایندگی مجلس یا مقام دیگر به نفع دولت جوسازی تبلیغاتی می‌کنند، باید بدانند این گونه تبلیغات در اذهان عمومی مردم جایگاهی ندارد و مردم این چیزها را به خوبی می‌فهمند.»

بهشتی در بخش دیگری از توضیحات خود، تایید انتخابات توسط شورای نگهبان را امری غیرمنتظره ندانسته و نوشته است که «مردم به هیچ عنوان نمی‌توانند دولت کنونی را به عنوان دولت خودشان بپذیرند.»

به گفته بهشتی، موسوی تنها امین آرای مردم بوده و بدین خاطر نمی‌تواند از حق مردم بگذرد. به نظر بهشتی، حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون رای در انتخابات اخیر جابه‌جا شده و بر اساس مسلم بودن تقلب در انتخابات، اکثریت مردم باید برای احقاق حق خود همچنان اقدام کنند.

«آیا دولت می‌تواند در اموال و سرنوشت مردم دخالت کند؟»

هر روزه روحانیان بیشتری به نتیجه انتخابات اخیر معترض شده و مشروعیت دولت محمود احمدی‌نژاد را، به‌رغم تایید رهبری جمهوری اسلامی و شورای نگهبان، زیر سوال می‌برند.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، با صدور بیانیه‌ای نسبت به تایید نتیجه انتخابات از سوی شورای نگهبان اعتراض کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «شورای نگهبانی که برخی از اعضای فقها و حقوقدانهای آنان از ماه‌های قبل اظهار نظر کرده و بی‌طرفی خود را در انظار مردم مخدوش نموده بودند، در صورتی که داور و قاضی، اگر در رابطه با پرونده‌‌ای طرفداری کرده باشد، حق قضاوت در آن را ندارد.»

مجمع مدرسین و محققین، همچنین به سوءاستفاده از بیت‌المال به نفع یک کاندیدا و تبلیغات از سوی رسانه ملی به سود احمدی‌نژاد اشاره کرده و آن را تبعیض‌آمیز دانسته‌اند.

ضمن بر شمردن برخی از تخلفات و تقلبات در نحوه انتخابات، مدرسین و محققین حوزه علمیه می‌نویسند: «در فضایی کاملا امنیتی، صدای حق‌طلبی مردم را که توأم با آرامش بود، به خشونت کشیدند. و متاسفانه با ده‌ها کشته و زخمی و بازداشت غیرقانونی صدها نفر مواجه شدیم، مطبوعات و روزنامه‌ها را یکی پس از دیگری تعطیل یا سانسور شدند و سایت‌ها فیلتر گردید.»

بیانیه این پرسش را مطرح می‌کند که «با همه این اشکالات، آیا می‌شود مشروعیت انتخابات را به صرف تایید شورای نگهبان پذیرفت؟ آیا با این وضعیت می‌توان دولت برآمده از این همه تخلفات را مشروع دانست؟ آیا دولت می‌تواند به عنوان نماینده مردم در اموال و سرنوشت آنان دخالت نماید؟»

بیانیه ضمن ابراز تشکر از موسوی و کروبی، از قوه قضاییه خواسته است‌ که هر چه زودتر همه دستگیرشدگان را آزاد کند.

در پایان، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، ضمن همدردی با همه آسیب‌دیدگان، به «روان پاک شهیدان مظلوم حوادث اخیر» درود فرستاده و اعلام کرده است، که همواره در کنار مردم خواهد بود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر